"İlkokulu bitirdiğim sene Öğretmen Lisesi Sınavlarına girdim, acaba Öğretmen Lisesine girmeye layık mıyım diye. Öğretmen Lisesini bitirdim Üniversite Sınavına girdim. Eğitim Fakültesini kazandım. Halen öğretmen olmak için gereken özelliklere sahip olmaya devam ediyordum. Yeterlilik Sınavlarına girdim, acaba Öğretmen olmak için yeterli miydim. Kazandım öğretmen olarak atandım. Stajyerliğimin kaldırılması için dosya hazırladım tüm kanunlardan, yönetmeliklerden, müfredattan. Bu dosyadan sınav oldum, stajyerliğim kalktı. Artık öğretmendim. Demek ki ben öğretmen olmaya layık, başarılı, yeterli, bütün kanun ve müfredata hakim bir öğretmendim.
Yetti mi hayır. Anadolu Lisesi öğretmeni olmak istedim. Yine sınava gir dediler bakalım Anadolu Lisesi öğretmeni olmaya layık mısın? Girdik kazandık.
Yetti mi hayır. Uzman öğretmen olmak istersen gel sınava gir dediler. Girdik onu da kazandık. Artık öğretmen olmaya layık, başarılı, yeterli, bütün kanun ve müfredata hakim, uzman bir Anadolu Lisesi öğretmeni oldum.
Şimdi tüm öğretmenlere diyorlar ki yetmez sizi her sene tekrar sınav yapacağız.
Ben de diyorum ki niye sadece öğretmenlere bir tek gücünüz öğretmenlere mi yetiyor.
Trafik polisleri niye sınav olmuyor her sene, basın mensupları, müsteşarlar, milletvekilleri, mühendisler.
Efendim acaba öğretmenler geçen yıllar içinde bildiklerini unutmuş mu, değişen dünyaya ayak uydurabilmişler mi? Hem öğretmenlik son derece önemli bir meslek.
Peki bu söylenenler diğer meslekler için geçerli değil mi? Bir doktor, hemşire, inşaat mühendisi, çocuk bakıcısı, minibüs şöförü, milletvekili, basın mensubu daha az mı önemli. Bu mesleklerde mesleki deformasyon olmuyor mu? Niye bu saydığım meslek grubları ve diğerleri her sene sınav olmuyor da sadece öğretmenler sınav oluyor?
Eğer böyle bir şey yapılacaksa iddaa ediyorum en son sırada öğretmenlerin yer alması gereklidir. En başta da bu gibi orijinal fikirleri ortaya çıkaranların sınav olması gereklidir."
No comments:
Post a Comment